Nieuws

Tosserams houdt u geregeld op de hoogte over actuele, relevante zaken.

Weer aan het werk

Weer aan het werk: goede voornemens na de zomervakantie

De zomervakantie is weer voorbij en met frisse energie (of tegenzin?) keer je terug naar je werk. Tijdens de vakantie heb je afstand kunnen nemen van je werk en de dagelijkse sleur, waardoor je blik weer wat is verruimd. Hoe voorkom je dat je opnieuw in die sleur belandt? Dit is hét perfecte moment om je werk leuker en interessanter te maken. In dit artikel lees je 5 tips waarmee je jouw carrière een boost geeft.

Focus op de juiste dingen

Als het goed is, heeft de vakantie je weer in contact gebracht met je innerlijke kompas. Dit is dus het goede moment om jezelf een aantal vragen te stellen. Waar word je blij van? Welke dingen kosten juist veel energie? Hoe kun je je werk zo inrichten dat het je leven beter maakt? Het is tijd om te focussen op de dingen die écht bij je passen, die je interessant vindt en waarvan je gelooft dat ze in de toekomst hun vruchten zullen afwerpen. Wanneer je je richt op de juiste doelen, zul je merken dat je meer voldoening haalt uit je werk en dat je vanzelf vol energie en enthousiasme aan de slag gaat.

Werk eerst de vervelende klusjes af

Veel mensen hebben de neiging om vervelende klusjes uit te stellen. Dat is zonde, want hoe langer deze taken op je to-do lijst blijven staan, hoe meer energie ze slurpen. Bovendien belemmeren vervelende klusjes je creatieve denkproces. Beperk jezelf niet, wees sterk en doe de vervelende klusjes juist als eerste. Zodra je van die lastige of saaie taken bent verlost, heb je meer tijd en ruimte om creatief te zijn en te innoveren. Zo kun je jezelf én je werk naar een hoger niveau tillen.

Ontwikkel nieuwe vaardigheden

De wereld verandert snel. Bijblijven is niet alleen belangrijk voor je carrière, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling en visie op het leven. Richt je daarom op het ontwikkelen van toekomstbestendige vaardigheden. Denk aan digitale en technische skills, communicatieve vaardigheden of projectmanagement. Door jezelf te blijven ontwikkelen blijf je relevant op de arbeidsmarkt en wordt de kans groter dat jij je droombaan zal vinden – of zelf kan creëren. 

Werk aan je netwerk

Ben jij je bewust van hoeveel zakelijke connecties je hebt? Door de jaren heen heb je ongetwijfeld een waardevol netwerk opgebouwd. Breng dit netwerk opnieuw in kaart en zoek actief contact met je zakelijke relaties. LinkedIn is een geweldig hulpmiddel om je netwerk te onderhouden en uit te breiden. Een groot netwerk kan je helpen met het vinden van nieuwe carrièremogelijkheden, waardevolle referenties, nuttige adviezen, vergroten van je zichtbaarheid en het vinden van potentiële mentors. Een uitgebreid netwerk is niet alleen waardeloos als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Ook als je heel tevreden bent over je huidige situatie, kan het netwerk je waardevolle inzichten geven en kun je inspiratie opdoen.

Sta open voor verandering

Het leven en je carrière zijn – net als vakantie – een avontuur, wat interessanter wordt als je openstaat voor nieuwe ervaringen en verandering. Zorg dat je nooit stilstaat in een situatie die niet langer bij je past. Durf nieuwe wegen in te slaan en jezelf uit te dagen. Verandering kan best spannend zijn, maar het kan ontzettend veel opleveren. Sta dus open voor verandering, want de mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos – als je jezelf daarvoor openstelt.

Van baan veranderen?

Heb je tijdens je zomervakantie ontdekt dat je het roer wil omgooien en wil je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kan Tosserams je heel goed helpen. Bij Tosserams sta jij als persoon centraal in de zoektocht naar een nieuwe baan. De focus ligt op jouw wensen, kennis en vaardigheden, waarbij je potentie en enthousiasme belangrijker zijn dan het afvinken van een theoretisch eisenlijstje. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op!

 

Scroll naar boven