Nieuws

Tosserams houdt u geregeld op de hoogte over actuele, relevante zaken.

Boekje te buiten?

Gaan recruiters het boekje te buiten!

Sommige recruiters doen er alles aan om mensen binnen te halen. Zo blijkt uit verschillende blogs die met name voor mensen uit de IT-branche worden geschreven.
Een van de verhalen is dat een recruiter zich voordeed als medewerker van de peuterspeelzaal waar het kind van een programmeur naartoe ging, om diegene aan de telefoon te krijgen.

Paaien voor een baan

Recruiters doen er alles aan om mensen te paaien voor een andere baan. Maar als iemand niet wil, hoe overtuig je die dan? Niet! Recruiters moeten accepteren dat ook nee een antwoord is.

Mensen die in branches werken waarvoor weinig personeel te vinden is, ontvangen een stroom aan berichten van recruiters. Van korte berichten tot grote lappen tekst. Binnen deze stroom aan berichten valt de recruiter die echt een interessante aanbieding heeft ook niet meer op.

Tips voor recruiters

  1. Verdiep je in de kandidaat die je probeert te bereiken. Een persoonlijk bericht doet meer dan een standaard bericht.
  2. Besteed recruitment niet uit aan een extern bedrijf. Als bedrijf zelf kun je jezelf goed verkopen een extern bedrijf kan dat minder.
  3. Zoek naar wat iemand drijft. Mensen die van baan willen wisselen zijn met name geïnteresseerd in de cultuur binnen een bedrijf en naar de mensen met wie ze samen gaan werken.
  4. Stuur niet iedereen hetzelfde bericht. Stuur niet naar honderd mensen hetzelfde bericht, maar investeer in mensen van wie je zeker weet dat ze ook echt geschikt zouden zijn.
  5. Mensen benaderen is prima, maar ga mensen niet stalken. Accepteer dat nee ook een antwoord is.

Bij Tosserams vinden bedrijven mensen waarvan in ieder geval zeker is dat ze op zoek zijn naar een nieuwe stap in hun carrière. Door het geijkte patroon van werving en selectie om te keren, gaat Tosserams niet voor bedrijven op zoek naar potentiele kandidaten. Het draait bij Tosserams juist om deze kandidaten. Door de kandidaat goed in beeld te brengen, kan Tosserams ze bij de juiste bedrijven aanprijzen. Dat is recruitment op een hoger level, zo ontstaan er zeker geen ergernissen, voor niemand! Er ontstaan alleen echte kansen.

 

Bron: Oostra, L. (2019, 5 februari). Gaan recruiters te ver? ‘mensen benaderen is oké, stalken niet’. Nu.nl

Scroll naar boven