Nieuws

Tosserams houdt u geregeld op de hoogte over actuele, relevante zaken.

Tosserams

Ervaringsverhaal: een onverwachte goede match

De zoektocht van een baan draait om de werkzoekende, de persoon. Vanuit deze visie maakt Tosserams de juiste match tussen mens en bedrijf. De huidige arbeidsmarkt brengt veel uitdagingen mee voor bedrijven, die graag de hulp inroepen van Tosserams. Zo was Jack Maas, Manager Inkoop bij GEA Food Solutions, op zoek naar uitbreiding voor zijn team. Geheel onverwacht bleek Boy Erkens de perfecte match.

Zoeken op basis van potentie

“We zochten een junior strategisch inkoper”, vertelt Jack Maas. “Dat is een uitdaging, want er bestaat geen opleiding voor deze functie. De meeste bedrijven zoeken daarom iemand die al wat jaren werkervaring heeft, maar wij staan juist open voor iemand die nieuw is in het vakgebied. Ervaring is in onze ogen minder belangrijk, maar iemand moet wel potentie hebben. Veel recruitmentbureaus hebben moeite met zo’n vrije opdracht, omdat ze gewend zijn om puur op ervaring te selecteren. Fred Tosserams vindt dit juist een mooie uitdaging en droeg binnen korte tijd 3 kandidaten aan.”

“Ervaring is minder belangrijk, maar iemand 

moet wel potentie hebben. Veel bureaus 

hebben moeite met zo’n vrije opdracht.”

Twijfel

Een van die kandidaten was Boy Erkens: “Op een vrijdagmiddag speelde ik voor het eerst met de gedachte om misschien van baan te wisselen. In het weekend sprak ik hierover met mijn vriendin en de dinsdag daarna werd ik gebeld door Fred Tosserams – alsof hij het aanvoelde! Ik had wel een beeld van hoe deze nieuwe baan eruit moest zien. Ik wilde werken bij een MKB-bedrijf, heel kleinschalig, waarbij de ondernemer het te druk heeft gekregen en een duizendpoot zoekt om samen het bedrijf te runnen. Ik had in mijn hoofd dat het werk op die manier veel persoonlijker zou zijn dan bij een groter bedrijf. Toen Fred me vertelde over de functie bij GEA dacht ik dat het niks voor mij zou zijn.”

Mensenkennis & overtuigingskracht

“In eerste instantie heb ik nee gezegd. De positie bij GEA was eigenlijk precies het tegenovergestelde van wat ik in mijn hoofd had”, lacht Boy Erkens. “Gelukkig kennen Fred en ik elkaar al wat langer en was hij ervan overtuigd dat deze rol en het bedrijf juist heel goed bij me zouden passen. Het heeft wat overtuigingskracht gekost, maar uiteindelijk heeft Tosserams me overtuigd om bij GEA op gesprek te gaan. Daar ben ik Fred heel dankbaar voor. In het eerste gesprek ontdekte ik meteen dat mijn vooroordelen over een groter bedrijf niet kloppen. Ook dacht ik dat een inkoper altijd heel egoïstisch handelt, maar Jack bewees tijdens dit gesprek meteen dat het juist gaat om samenwerken.”

Tosserams doet het anders

De uitdagende arbeidsmarkt zorgt ervoor dat bedrijven breed inzetten op het vinden van goed personeel. Jack Maas: “Bij GEA werken we altijd samen met meerdere bureaus om goede kandidaten te vinden. Voor deze positie van junior strategisch inkoper deden we dat ook. Na een paar maanden hadden de meeste bureaus slechts één, of zelfs helemaal geen kandidaten aangedragen. Tosserams bracht ons 3 kandidaten, waarvan Boy het beste bij ons paste. Wat ik heel prettig vind, is dat Fred aanwezig is bij elk gesprek. Het voordeel daarvan is dat je direct kan evalueren. Ik ken geen enkel ander bureau die dat zo doet. We merken echt dat Tosserams er veel tijd en moeite in steekt om goed helder te krijgen waar de match zou kunnen zitten. De meeste bureaus gaan niet zo ver de diepte in.”

Boy: “De persoonlijke aanpak heb ik ook als heel prettig ervaren. Fred neemt echt de tijd om in gesprek te gaan en heeft aandacht voor jou als individu. Hij stelt veel vragen en luistert heel aandachtig, zonder zijn eigen mening op te leggen. Hij is prettig in de omgang. Niet meteen bloedserieus, er is ruimte voor een grapje, waardoor je je meteen op je gemak voelt. Wat ik ook heel waardevol vond, was de Big Fifty Personality test van HRMforce. Op basis van deze test krijg je meer inzicht in waar je staat als mens en wat je belangrijk vindt. Dit was van grote toegevoegde waarde bij het sollicitatieproces bij GEA, maar ik vond het ook interessant voor mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling.”

“Fred neemt echt de tijd om in gesprek te gaan

en heeft aandacht voor jou als individu.”

De juiste match

Na het gesprek bij GEA was Boy direct enthousiast: “Ik heb me verder verdiept via het internet en kwam er snel achter dat GEA in een heel gave branche opereert. Het tweede gesprek was ook heel leuk. Hoewel ik dacht dat ik in een kleiner bedrijf wilde werken, weet ik nu dat een internationaal bedrijf juist ook veel te bieden heeft. Omdat we lokaal opereren ervaar ik alle voordelen van een klein bedrijf, maar we zijn wel onderdeel van een grotere organisatie. Dat biedt ook kansen. Ik werk nu enkele maanden bij GEA en kan vol overtuiging zeggen dat mijn aannames totaal niet juist waren. Ik ben heel blij dat Tosserams daar doorheen heeft geprikt.” 

Ook interesse om een switch te maken en dat er verder gekeken wordt. Neem contact op met Tosserams. Of meld je eenvoudig aan!

Scroll naar boven