Nieuws

Tosserams houdt u geregeld op de hoogte over actuele, relevante zaken.

Samenwerken voor succes

In 2021 waagde Bart Ghysels de sprong in het diepe en startte hij zijn eigen onderneming. Hij opereert in de wereld van project- en programmamanagement, en dat is geen kinderspel. Bart voelde snel aan dat hij een ervaren mentor nodig had om zijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Die persoon vond hij in Fred Tosserams.

Ghysels bemiddelt projectleiders binnen R&D en manufacturing. Denk hierbij aan bedrijven die bezig zijn met technische productontwikkeling, zoals VDL, Philips en ASML. Hij focust zich specifiek op project- en programmamanagement. “Het is geen makkelijke markt,” geeft Bart toe. “Maar het is wel mijn passie. Ik wil het verschil maken en deze niche biedt me die kans. Ik besefte al snel dat ik iemand met kennis en ervaring nodig had om mijn bedrijf te professionaliseren en mijn hoge ambities te realiseren.”

Fred Tosserams, zelf ondernemer in werving en selectie, was de juiste persoon op het juiste moment. Bart vond hem via een oproep op LinkedIn. “Er was meteen een klik,” zegt Bart enthousiast. “Fred weet alles van recruitment en detachering, begrijpt de industrie waarin ik opereer en verrijkt mijn visie. Hij durft kritisch te zijn en opent mijn ogen voor nieuwe perspectieven.”

“Fred verrijkt mijn visie”

Samen zetten Bart en Fred een gestructureerde koers uit naar succes. Elke week stelt Bart concrete doelen en samen kiezen ze thema’s om tijdens hun sessies uit te diepen. Een voorbeeld hiervan is het verbeteren van de gespreksflow tussen bedrijven en kandidaten. “Soepele communicatie zorgt voor een vlottere bedrijfsvoering,” legt Bart uit. “Ik streef naar consistentie en effectiviteit. Met Fred’s hulp zie ik nu duidelijker welke klanten en opdrachten de meeste kans van slagen hebben. Dat helpt me om te beslissen wat ik oppak en waar ik afscheid van neem. Fred is niet alleen een goede sparringpartner, hij heeft ook nog eens de daadkracht om zijn adviezen direct om te zetten in actie.”

Bart begint nu al de vruchten te plukken van hun samenwerking: “Fred helpt me het verschil te maken. Soms zijn het juist kleine veranderingen die een grote impact hebben. Ik merk dat mijn bedrijf beter draait en ik heb duidelijker voor ogen wat ik wil bereiken. Met Fred aan mijn zijde ben ik vastberaden om mijn ambitieuze doelen te behalen. Dat doen we stapje voor stapje. Ik heb er alle vertrouwen in!”

De samenwerking tussen Bart Ghysels en Fred Tosserams bracht een scherpere focus en een groei in bedrijfsprestaties. Op basis van dit verhaal kunnen we concluderen dat het gezegde klopt: alleen ga je sneller, samen kom je verder!

 

Scroll naar boven