Nieuws

Tosserams houdt u geregeld op de hoogte over actuele, relevante zaken.

Samenwerking

Van idee naar realisatie van Tosserams

Fred Tosserams, een man die goed weet wat hij wil en goed is in wat hij doet, vond het tijd om het roer om te gooien. Niet alleen het roer gooide hij om, hij schudde ook de geijkte patronen van werving en selectie eens flink door elkaar. In zijn visie is het helemaal niet nodig om uit te gaan van een vacature maar om juist uit te gaan van de persoon en die te plaatsen binnen het juiste bedrijf.

Om zijn ideeën te realiseren had Tosserams een pad uit gestippeld. Dat pad ging hij niet alleen bewandelen. Enkele partijen heeft hij daarbij ingeschakeld.
Als vertrekpunt was een naam nodig. Wat leent zich dan beter dan je eigen naam te gebruiken: Tosserams. Daarbij moest een pakkend logo komen, een klusje waar Fred zelf eens mee is gaan stoeien. Al snel was duidelijk dat dit niet zijn expertise was, dus daar was een echte graficus voor nodig. Deze werd gevonden in goede vriend Gerton Hermers. Studio Gerton Hermers is goed in het maken van mooie, platte dingen, tweedimensionaal, duidelijk en helder. Dat was precies wat Tosserams kon gebruiken. Hij had enkele logo’s zelf al uitgedacht. In ieder logo was duidelijk een T te herkennen en was het net een knop voor de iPhone: vierkant met afgeronde hoeken. Door de creativiteit van Gerton werd dit idee van Tosserams grafisch vertaald en verbeterd. Wie nu naar het logo kijkt ziet nog altijd de iPhoneknop, maar niet met alleen de T, maar ook met de o erbij. Dat is natuurlijk de tweede letter in Tosserams, maar als je verder kijkt staat er ook het Engelse woord ‘to’. Wat vertaald ‘naar’ betekent. Als je to uitspreekt, dan klinkt dat als het Nederlandse ‘toe’. Dat is de knipoog naar de visie van Tosserams, want dit is wat hij doet: mensen ergens naartoe leiden.

Knipoog naar de visie

Met een goed doordacht en grafisch uitgewerkt logo op zak ging Tosserams verder. Een website moest volgen. Hiervoor wilde hij een partner uit de buurt hebben zodat een gesprek gemakkelijk te organiseren zou zijn: samen gaan zitten om te brainstormen over de ideeën. Deze partner werd gevonden in het bedrijf TwoBrands. Een fullservice internetbureau die hun klanten op het online pad begeleiden. Bij het maken van een website komt iets meer kijken dan alleen het idee van Tosserams verwezenlijken. Deze maatwerkklus werd door TwoBrands van alle kanten belicht waardoor tosserams.com nu een veelzijdige en complete website is.
Om de website te vullen met tekst werd een partner gevonden in Thijs van Bree. Thijs van Bree schrijft en herschrijft alle content voor Tosserams zodat dit tot op de letter precies op het digitale papier komt.

Om de website echt tot leven te wekken is gekozen voor eigen foto’s. Voor alle fotografie werd IAM-360 bedrijfsfotografie benaderd, ook weer een bedrijf uit de buurt. IAM-360 bedrijfsfotografie brengt bedrijven op een unieke manier in beeld. Door 360 graden fotografie toe te passen is het mogelijk om een kijkje binnen een bedrijf te geven.
Natuurlijk wist Fred wat hij wilde, of beter gezegd wat hij in ieder geval niet wilde. Deze duidelijkheid leidde tot een effectieve fotografiesessie bij Tosserams. Die vervolgens resulteerde in sprankelende foto’s, mooie beelden en tot de verbeelding sprekende platen.
Prachtig dat alles wat op de website staat ook echt op maat gemaakt is en 100% persoonlijk is.

Nu ligt er een prachtige visie in een mooi jasje. Maar ook over de inhoud van dat jasje had Tosserams al een idee. In het werk maakt Tosserams gebruik van testen. De testen die Tosserams gebruikt voor werving en selectie heeft hij in nauwe samenwerking met Floor Hendriks van HrmForce ontwikkeld. HrmForce ondersteunt alle belangrijke HRM processen zoals werving en selectie, inzetbaarheid, ontwikkeling en HR Analytics en ontwikkelt oplossingen voor personeelsmanagement.

Value Drives vragenlijst

De nieuw ontwikkelde test was er zonder Tosserams nooit geweest. Deze test gebruikt Tosserams om persoonlijkheid, drijfveren, intelligentie, motivatie en competenties in beeld te brengen. Samen hebben Floor en Fred onderzocht wat een vragenlijst zou kunnen zijn die een toegevoegde waarde heeft in het specifieke proces dat Tosserams met zijn klanten wil doorlopen. Zo is de Value Drives-vragenlijst ontwikkeld. Deze specifieke vragenlijst vertaalt een persoonlijkheid door naar een kleur. Per kleur wordt aangegeven wat voor type persoon iemand is, wat belangrijk is in de eigen organisatie en hoe de ideale organisatie eruit ziet. Dat zijn precies de ingrediënten die Tosserams gebruikt.

Tosserams heeft in de korte tijd waarin het nu bestaat al een betrouwbare achterban opgebouwd. In deze zin was Tosserams zijn eigen opdrachtgever en heeft de juiste personen en bedrijven op de juiste plaats weten te zetten. Precies wat Tosserams doet en waar hij goed in is.

Scroll naar boven