Nieuws

Tosserams houdt u geregeld op de hoogte over actuele, relevante zaken.

Onderhandelen maar!

Gemiddeld stijgen de salarissen dit jaar 2,8 procent. Dat klinkt netjes. Maar als je daar de verwachte inflatie aftrekt, blijft er een stijging van 0,4 procent over.
De personeelstekorten lopen op. Jij bent belangrijk voor je baas. Een goed moment om eens te onderhandelen over je loon.

Het zou zomaar kunnen dat je werkgever niets van opslag wil weten. Geeft niet te snel op. Blijf er een aantal keer op terugkomen. Werkt het nog niet, dan zijn er nog enkele alternatieven.

Bonus

Zet in op een bonus. Dat levert de werkgever geen structurele extra kosten op namelijk. Hij zal dus sneller mee willen gaan in dit voorstel. Kom met dit voorstel samen met een meetbaar succes. Een naar tevredenheid afgerond project bijvoorbeeld.

Opleiding

Onderhandel over een opleiding. De kosten daarvan zijn voor de werkgever aftrekbaar. Ga aan de slag met je kennis en vaardigheden.

Verlof

Neem een sabbatical van enkele maanden. Dit kost de werkgever geen extra geld, alleen wel mankracht. Vertel dat je dit verdiend hebt!

Auto van de zaak

Als je nog geen auto van de zaak hebt, is het een goed moment om eens in je arbeidsvoorwaarden te kijken. Als je veel rijdt voor je werk en je komt (bijna) in aanmerking voor een leaseauto, komt de werkgever misschien wel over de brug.

Als je in je arbeidsvoorwaarden aan het spitten bent, kom je misschien nog wel andere mogelijkheden tegen.

Thuiswerken

Werk je nog niet thuis, dan is die mogelijkheid er nu misschien wel. Een dag in de week vanuit huis werken zal de werkgever vast honoreren. Mogelijk zit daar nog een zakelijke mobiel en een laptop bij.

Nieuwe projecten

Ga in gesprek met je leidinggevende of je uitdagende nieuwe projecten kunt doen of op andere afdelingen kun meelopen. Zie dit als het volgen van een opleiding. Dan is het een investering in een promotie. Komt er een promotie, kun je een salarisverhoging tegemoet zien.

Vertrekken

Helemaal uit onderhand en niets voor elkaar gekregen? Dan kan vertrekken een lonende optie zijn. Vooral in branches waarin schaarste heerst zijn nieuwe werkgever vaak wel bereid tot een flinke toeslag op het standaard salaris. Laat je door Tosserams adviseren in je vervolgstap.

 

Bron: Schipper, L. (z.d.). Onderhandelen over loon heeft altijd zin. Geraadpleegd van https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/20/onderhandelen-over-loon-heeft-altijd-zin-a3654803

Scroll naar boven