Sociaal ambitieus

favicon-tosserams

WO Nederlands Recht

26 - 30 jaar

Den Bosch – Arnhem – Venlo

Groeien binnen HR

Vanuit haar WO-basis wil deze kandidate de stap richting het HR-vak maken. Juist door haar opleiding Nederlands Recht is ze goed op de hoogte van Arbeidsrecht. In de jaren die ze nu actief is op de arbeidsmarkt heeft ze veel competenties moeten inzetten die eveneens binnen HR van toepassing zijn. Denk hierbij aan flexibiliteit, waarbij ze goed in staat is om bij kansen of problemen haar eigen gedragsstijl te veranderen om uiteindelijk het gewenste resultaat te behalen. Zeker ook haar resultaatgerichtheid is een pre, die ze weet over te brengen op derden. Het collectief waarbinnen samengewerkt moet worden, moet een belangrijk aspect zijn in haar nieuwe functie. Wat een grote pre is, is dat ze de aansluiting met de business snel weet te maken, daardoor is ze een volwaardige gesprekspartner.

Deze kandidate gaat in de basis uit van de goede bedoelingen van iemand, waarbij ze absoluut niet naïef is. Juist hierdoor weet ze snel het vertrouwen van iemand te verkrijgen.

Afgelopen jaren heeft ze rollen gehad waar ze het aanspreekpunt voor cliënten als advocaten was. Ze weet op een eenvoudige wijze informatie snel te vergaren en deze ook op een goede manier te interpreteren. Op grond hiervan werden gedegen keuzes gemaakt. Het opstellen van overeenkomsten is een rode draad in haar carrière geweest. Altijd in de vorm van projectmanagement.

Ontwikkeling, afwisseling in de werkzaamheden, sociale interactie en uitdaging zijn sterke motivatoren voor haar. Deze passen ook binnen haar wens om haar carrière binnen een HR-afdeling voort te zetten. De vak-volwassenheid van de HR afdeling is essentieel. Wanneer we kijken naar het model van Ulrich zal ze het beste acteren binnen een organisatie die meer te omschrijven is als Employee Champion of Strategic Partner. Ze zal bij een organisatie die meer te omschrijven is als Administration Expert minder uit de verf komen, aangezien ze hier te ambitieus voor is. Door haar beperkte ervaring zal ze ook niet helemaal tot haar recht komen binnen een organisatie die meer te omschrijven is als Change Agent.

Human Resources
Kennismakingsgesprek met deze kandidaat?
Scroll naar top